Poroty

Poroty festivalu:
1998199920002001200220032004200520062007200820092010201120122013
Milan Cieslar

Česká republika
Milan Cieslar se narodil v Českém Těšíně. Největší vliv na něj podle jeho slov měla Střední průmyslová škola filmová v Čimelicích, která jej nasměrovala k budoucímu oboru. Poté vystudoval FAMU – katedru režie, a po absolutoriu filmem Mistr Bída na motivy Trumana Capote nastoupil k režisérce Věře Chytilové a později k Františku Vláčilovi jako asistent. Do současnosti natočil 6 celovečerních snímků (Dynamit, Někde je možná hezky, Jak chutná smrt, Pramen života, Duše jako kaviár, Krev zmizelého) a celou řadu televizních děl. Filmy Pramen života a Duše jako kaviár prošly úspěšně mnoha zahraničními festivaly a získaly několik ocenění, Pramen života právě také na MFF ve Zlíně v roce 2000.
Bill Conor

Velká Británie
Bill Conor se narodil jako Preston Lancs v roce 1949. Je talentovaným hudebníkem, aranžérem a filmovým hudebním skladatelem. Občas spolupracuje na projektech BBC Radio Orchestra a televizní stanice BBC. Spolupracoval s takovými umělci jako Peter Townshend, Tom Paxton, Paul Jones a Robbie Coltrane. Hudbu skládal pro filmy Magicky obchod s hračkami, Vize, Home run a Říkej mi, že mě máš rád. Psal hudbu i pro hrané seriály Pocit viny a Vražda v ráji. Připravil hudbu pro speciální koncerty Ze všech sil, Ameriko a Země.
Rock Demers

Kanada
Zakladatel a prezident Productions La Fete, Rock Demers, se ve své kariéře setkal se všemi aspekty filmu. V letech 1962-67 byl generálním ředitelem montrealského filmového festivalu. V 80. letech založil Production La Féte se záměrem vyrábět pořady zaměřené na děti a rodinu. Filmy zde vyrobené získaly na 170 mezinárodních cen. V roce 1987 získal Prix Alber – Tessier, což je nejvyšší ocenění udělované kanadskému filmu. V roce 1988 mu Kanadská filmová a televizní akademie předala Cenu Genie za jeho mimořádné přispění filmovému průmyslu. V roce 1992 mu kanadská vláda udělila Řád Kanady, byl také jmenován Chevalier des Arts et des Lettres při příležitosti Festivalu of Quebec Cinema v Blois. V červnu 2001 dostane Cenu za celoživotní dílo na festivalu Banff International Television.
Jürgen Hasse

Německo
Jürgen Haase se narodil r. 1945 v Berlíně Jako filmový tvůrce a producent pracuje pro film i televizi. Napsal několik publikací pro děti. V současnosti stojí v čele společností Tellux a Progress. Jako hostující profesor přednáší na Univerzitě pro film a televizi Konráda Wolfa v Potsdami a na Filmové akademii a Akademii umění v Sofii (Bulharsko).
Annie Chaplin

Francie
Annie Chaplin se narodila ve Švýcarsku poté, co se její slavný otec, Charlie Chaplin, rozhodl opustit USA. Vyrůstala ve Švýcarsku s dalšími sedmi sourozenci, z nichž se umění věnují Geraldina, Jane a Victoria. Annie na začátku své kariéry hrála ve filmech Vincent a Theo režiséra Roberta Altmana, State of Wonder pod vedením Martina Donovana, Coincidences s ní natočil režisér Jean Peirre Riviéra. Hrála i ve švýcarském filmu La Dame de Onze Heures a v italském snímku Qui ce ce. Pak už se soustředila hlavně na práci v divadle. Od roku 1988 hraje v divadle Theatre Vendome in the Loir et Cher. Manžel Jacques Auxenel je režisérem a v tomto divadle úspěšně nastudoval hru Victoria Haima La valse du Hasard. Annie tu podala skvělý výkon po boku Thierry Debuysera. V současné době budují manželé v Montoire u Paříže sídlo, v němž chtějí pořádat opakovaná multifunkční umělecká představení a zvát různé soubory.
Peter Scarlet

Spojené státy americké
Peter Scarlet pracoval jako umělecký ředitel Mezinárodního filmového festivalu v San Franciscu a 19 let věnoval Filmové společnosti San Francisca, jako výkonný ředitel byl činný v letech 1989-1995. Pod jeho vedením rozšířil MFF San Francisco své snahy prezentovat díla nových filmařů a současně oceňovat starší umělce. V roce 2001 Scarleta jmenoval francouzský ministr kultury Rytířem umění za práci při představení bezpočtu francouzských filmařů americkým divákům. Byl členem poroty na mnoha mezinárodních filmových festivalech včetně Cannes, Karlových Varů, Marseille, Nantes a Vancouveru. Zúčastnil se seminářů produkce mezinárodního filmu v Moskvě, Paříži, Tunisu a Varšavě. Peter Scarlet byl v lednu 2001 jmenován generálním ředitelem Cinématheque Fracaise. Své funkce se ujme v červnu.