Aktuality 45. ročníku

Zpět na výpis zpráv.

Klapky už se scházejí ve Zlíně

16. 3. 2005 | Výstava a aukce filmových klapek je tradiční součástí programu zlínského festivalu. V produkci festivalu je již celá čtvrtina zamýšlené kolekce klapek pro rok 2005. Mezi nimi je i klapka Libora Vojkůvky, každoročně nejlépe draženého autora

Výstava a následná aukce filmových klapek výtvarně pojednaných předními českými výtvarníky a umělci patří k tradicím zlínského filmového festivalu. V letošním roce přispěje tento projekt na podporu vybraných studentských filmů vznikajících na Filmové škole ve Zlíně již poosmé.

První klapky do nové kolekce pro rok 2005 se začaly scházet v produkci festivalu již na podzim minulého roku. Tyto exponáty se staly, společně se zapůjčenými exponáty z let minulých, součástí listopadové prezentace Zlína a jeho filmové tradice v Los Angeles. Do dnešního dne se do produkce festivalu vrátilo 28 klapek což představuje asi jednu čtvrtinu exponátů. Jednou z nich je i klapka výtvarníka Libora Vojkůvky, který každoročně patří mezi nejlépe dražené autory aukce.

Nová kolekce klapek pro rok 2005 bude v období před festivalem vystavena na prezentačních vernisážích v zahraničí, v průběhu měsíce dubna a května 2005 budou klapky k vidění v Praze, Brně a ve Zlíně.

Více o historii filmových klapek i naši virtuální galerii najdete v sekci KLAPKY.