Aktuality 45. ročníku

Zpět na výpis zpráv.

Výtvarná SOUTĚŽ pro děti

14. 3. 2005 | "S Večerníčkem po kolejích do Zlína", to je název výtvarné soutěže pro děti, která v letošním roce doprovází Kinematovlak. Soutěž bude trvat od 14. března do 8. dubna a děti se za svou píli mohou těšit na spoustu krásných cen Mezinárodní festival filmů pro děti a mládež ve Zlíně ve spolupráci s Českou televizí a Českými drahami připravil pro děti mateřských škol a prvních stupňů škol základních stejně jako v loňském roce projekt „Kinematovlak“. Jedná se o „kino na kolejích“, speciálně upravený vagón na projekční sál, který společně s „galerií na kolejích“ bude putovat od 29. dubna po vybraných městech a městečkách naší země. Projekt Kinematovlaku je v letošním roce doplněn o oslavu 40. narozenin Večerníčka a výtvarnou soutěž nazvanou „S Večerníčkem po kolejích do Zlína“.

Úkol: Nakreslit oblíbené postavy z večerníčků. Technika zpracování je libovolná, velikost papíru (běžné čtvrtky) A4.

Termín soutěže: soutěž trvá od 14. března 2005 do 8. dubna 2005

Vyhlášení nejlepších prací: do 21. dubna 2005

Odměna: Vítězové budou mít možnost pozvat svoji třídu na promítání do Kinematovlaku ve svém městě, pro 50 nejlepších jsou připraveny dárkové balíčky od partnerů festivalu a ten nejlepší bude pozván na festival do Zlína. Nejlepší práce budou vystaveny ve výstavním voze Kinematovlaku.

Každý výkres musí na zadní straně obsahovat tyto informace: jméno a příjmení žáka, jméno školy a kontaktní adresu, telefon nebo mailovou adresu školy. Přesný jízdní řád našeho Kinematovlaku se dozvíte od 1. dubna na internetových adresách www.zlinfest.cz, www.cd.cz nebo www.czech-tv.cz.

Práce zasílejte na adresu Filmfest s.r.o., Filmová 174, 761 79 Zlín. Obálku, prosím, označte heslem „Kinematovlak“.

V případě jakéhokoliv dotazu se obraťte na sl. Petru Bumbálkovou, e-mail: skoly@zlinfest.cz, tel. 577 592 335.

Těšíme se na společné setkání s Vámi i Večerníčkem od 29. 4. 2005 v Kinematovlaku.