Aktuality 45. ročníku

Zpět na výpis zpráv.

Kinematovlak vyrazí opět do světa

14. 3. 2005 | Kinematovlak, společný projekt Českých drah a Filmového festivalu ve Zlíně, po svém loňském úspěchu opět vyrazí na svou pouť po českých a moravských městech. Vlak letos provází oslava 40. narozenin Večerníčka a výtvarná soutěž Po kolejích s Večerníčkem do

Po loňském úspěchu Kinematovlaku, který je společným projektem Českých drah a Filmového festivalu ve Zlíně, se toto speciálně upravené „kino na kolejích“ opět vydá do světa. Letos vyrazí v pátek 29. dubna 2005 z Tábora a přes 27 českých a moravských měst dojede 5. června 2005 do Vizovic.

Kinematovlak tvoří speciálně upravený vagón na projekční sál, kde se budou promítat filmy a pohádky pro děti a výstavní vagón „galerie na kolejích“, kde se návštěvníci dozví zajímavé informace o historii železnice, zhlédnou výstavu soutěžních prací a expozici u příležitosti oslavy 40. narozenin Večerníčka České televize.
Promítání bude obvykle od 8 do 16 hodin. Ve všední dny bude do 14 hod. program rezervován pro školy, víkendové projekce budou doplněny o zajímavý doprovodný program pro rodiny s dětmi.

U příležitosti výjezdu Kinematovlaku vyhlásil festival ve Zlíně výtvarnou soutěž „Po kolejích s Večerníčkem do Zlína“. Děti z mateřských a základních škol mají nakreslit oblíbené postavičky z večerníčků. Vítězové budou mít možnost pozvat svoji třídu na promítání do Kinematovlaku ve svém městě, pro 50 nejlepších jsou připraveny dárkové balíčky od partnerů festivalu a ten nejlepší bude pozván na festival do Zlína. Nejlepší práce budou vystaveny ve výstavním voze Kinematovlaku.

Trasa Kinematovlaku:
Tábor – Chýnov – Soběslav – Ševětín – Zliv – Borovany – Český Krumlov – Horní Planá – Volary – Prachatice – Vodňany – Jidnřichův Hradec – Pelhřimov –Telč – Slavonice – Jihlava – Třebíč – Moravské Budějovice – Znojmo – Mikulov – Lednice – Břeclav – Brno – Kyjov – Uherské Hradiště – Zlín – Horní Lideč – Vizovice

Přesné termíny příjezdů vlaku a program najdete od 1. dubna na www.zlinfest.cz