Aktuality 45. ročníku

Zpět na výpis zpráv.

Zlínský festival se prezentoval v Anglii

11. 3. 2005 | Zlínský festival se opět prezentoval v zahraničí. Tentokrát jsme byli hosty festivalu v anglickém Bradfordu

Ve dnech 5. - 9. března byl náš festival v zastoupení ředitele zahraničních vztahů Filipa Albrechta prezentován na anglickém filmovém festivalu v Bradfordu. Tento festival, který je organizován „National Museum of Photography, Film & Television“, je již jedenáctým rokem první adresou pro filmové fanoušky z celé Anglie, Skotska a Irska. Česká kinematografie byla v Bradfordu zastoupena snímky „Duše jako kaviár“, „Jedna ruka netleská“ a „Snowboraďáci“. Poslední jmenovaný film budou mít diváci možnost zhlédnout i na zlínském festivalu.

Filip Albrecht navázal s ředitelem festivalu Tonym Earnshawem i ředitelem National Museum Michaelem Harveyem spolupráci, která by měla v tomto i příštím roce pokračovat na akcích „Eurovisions: Czech Republic“ (měsíc věnovaný českým filmům, květen 2005) a „Czech Fairy Tale Exhibition“ (výstava českých pohádek, podzim 2006). Pozvání do Zlína přijalo několik významných osob anglické kinematografie, o možné účasti jejich nejnovějších snímků na zlínském festivalu se právě v těchto dnech jedná.

Více informací o festivalu v Bradfordu najdete na www.bradfordfilmfestival.org.uk.