Aktuality 45. ročníku

Zpět na výpis zpráv.

V Berlíně jsme byli vidět

21. 2. 2005 | Zlínská prezentace na německém festivalu Berlinale, který se konal od 10. do 20. února, byla úspěšná. Berlinale jsme se účastnili jako oficiální partner stánku Českého filmového centra

Poprvé v historii našeho festivalu jsme se mezinárodně prezentovali na německém festivalu Berlinale (10. - 20. 2. 2005), kterého jsme se zúčastnili jako oficiální partner stánku Českého filmového centra v rámci Evropského filmového trhu (European Film Market). Na jedné ze stěn zmíněného stánku festival prezentoval novou podobu svých plakátů pro rok 2005, které sklidily velký úspěch. Prezentace byla doplněna o festivalové brožury, složky a další tiskoviny informačního charakteru. V úterý 15. 2. se v 15:00 uskutečnil na stánku společný připitek, kterého se krom zástupců festivalu zůčastnila řada českých i zahraničních médií, distribučních společností a zahraničních partnerů festivalu.

Programové a PR oddělení festivalu využilo této příležitosti nejen k upevnění vztahů s našimi zahraničními partnery a prohlubování povědomí o zlínském filmovém svátku, ale i k monitoringu nejaktuálnější světové tvorby pro děti a mládež. Uzávěrka přihlášek filmů do zlínské soutěže je totiž již 15. března.